marți, 27 februarie 2018

Tinerilor le doresc să răspundă îndemnului Evangheliei din Duminica Ortodoxiei: ”Vino și vezi”


Pr. Octavian Moșin: Tinerilor le doresc să răspundă îndemnului Evangheliei din Duminica Ortodoxiei: ”Vino și vezi”
1. Ce a cuprins Gala Tineretului Ortodox, care este scopul ei și cu ce a culminat evenimentul în sine?
Gala Tineretului Ortodox adună al doilea an consecutiv slujitori și tineri din cuprinsul republicii ce desfășoară diverse activități duhovnicești cu și pentru tineri. Măcar o dată în an e bine să se întâlnească, să se cunoască, să împărtășească din cele trăite la nivel local.
Anul acesta au ajuns la chișinău peste 600 de persoane, împreună cu care ne-am rugat, ne-am plimbat prin oraș și apoi am participat la un spectacol festiv.

2. Sunteți Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, ce activități de amploare preconizați să desfășurați cu tinerii în anul 2018, sunt proiecte mai vechi pe care ați dori să le desfășurați punându-le într-o nouă lumină sau pregătiți alte provocări captivante pentru acest an?
Deși fiecare parohie, protopopiat își identifică un șir de activități, inclusiv cu tinerii, la nivel național avem planificate câteva activități care devin tradiționale:
·         Săptămâna a șasea din Postul Mare e consacrată tineretului ortodox;
·         Luna martie e declarată Pro Viață
·         Duminica mironosițelor presupune concerte și recitaluri consacrate femeii creștine
·         15 mai e ziua familiei
·         1 iunie e ziua copilului
·         Vara tabere ortodoxe
·         În duminica dinaintea Înălțării Sf. Cruci – Pelerinajul Tinerilor

    3. Săptămâna a 5 din Postul Mare este dedicată Tineretului Ortodox, ce activități vă propuneți să inițiați cu ocazia acestui prilej, ați putea să ne oferiți detalii și despre locul desfășurării acestora, pentru ca cititorii noști să le poată frecventa?
În acest an am decis să desfășurăm în fiecare zi diverse activități duhovnicești în mai multe zone ale republicii. Avem peste 100 de voluntari care se vor implica în buna desfășurare a săptămânii. Detalii vor fi în două săptămâni pe platforma www.tineretulortodox.md

4. Care este părerea dvs vizavi de Portalul Tânărul Ortodox și ce așteptări aveți de la el în calitate de Președinte a Sectorului Sinodal?
E nevoie de cât mai multe pagini electronice ce ar susține tinerii. Cred că tinerii au nevoie de o astfel de platformă ce le-ar răspunde la întrebările ce-i macină zi de zi.

5. Ce îndrumări le-ați oferi tinerilor ce ne urmăresc portalul?
Le doresc să răspundă îndemnului Evangheliei din Duminica Ortodoxiei: ”Vino și vezi”

A consemnat Minadora Patrașcu pentru „Tânărul Ortodox”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu