sâmbătă, 12 mai 2018

La Chișinău s-a desfășurat Marșul tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale

Sâmbătă, 12 mai 2018, Mii de slujitori și credincioși din toate colțurile republicii au răspuns apelului Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și au participat la un marș al tăcerii dedicat valorilor familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor.

Marșul Familiei a început la ora 10:00, având în frunte arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova, participanții la procesiune au pornit de la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea, parcurgând în mod organizat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt către scuarul Catedralei mitropolitane.


În cuvântarea Înaltpreasfinției Sale a îndemnat mulţimile de preoţi şi credincioşi să nu se ruşineze de a mărturisi credinţa Ortodoxă şi valorile ei moral-spirituale nu doar în familie, dar și în societate, iar acest marș este o mărturisire vie.

Din cele mai vechi timpuri, popoarele creștine au moștenit și cultivat un respect deosebit față de familie, numită Biserica de acasă sau mica Biserică, având credința că aceasta este instituită și binecuvântată de Dumnezeu. Acest respect față de familie s-a concretizat în grija pentru o viață în armonie şi fidelitate, ajutorarea reciprocă a soților, nașterea de copii şi creșterea lor cu responsabilitate. Toate aceste valori au rămas peste veacuri trăsături fundamentale ale societății Creștine. De aceea, Biserica binecuvintează numai familia tradițională.

În aceste vremuri tulburi pentru Ortodoxie când instituția familiei creștine este atacată la bazele ei, Biserica Ortodoxă din Moldova s-a mobilizat, pentru a participa la un Marș pentru susținerea Familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor.


La eveniment au participat mai multe asociații de tineret ortodox printre care Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, comitete părintești din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni și oameni care nu stau indiferenți față de valorile morale.


























































     



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu